ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Voor 12 personen!

Ingrediënten:

  • 150 gr havermout (tot meel malen)
  • 5 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 10 aardbeien + extra voor de ganering
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram mascarpone
  • 25 stuks gedroogde ongezwavelde abrikozen
  • kaneel
  • verse munt

 
Benodigdheden:

  • beslagkom
  • mengkom
  • vork
  • springkom, 30 cm
  • staafmixer
  • bakpapier
  • snijplank
  • schilmes
  • oven

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havermout in de keukenmachine of met een staafmixer tot meel. Het hoeft niet heel fijn te zijn.
Doe het meel in de beslagkom en tik de eitjes boven het meel. Kluts goed door.
Voeg het bakpoeder toe.
Snijd de aardbeien in kwarten en prak de banaan. Doe het fruit bij het beslag.
Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het mengsel in de springvorm.
Schuif het havermout taartje met aardbeien in de oven. Laat in 25 minuten gaar worden.
Snijd de abrikozen in stukjes. Meng de Griekse yoghurt, mascarpone, en abrikozen door elkaar.
Maak de bordjes op met een puntje taart en de yoghurt.

Garneer met een snufje kaneel, verse aardbei en verse munt.