ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Ingrediënten:

  • 6 rode paprika’s (bij voorkeur punt paprika)
  • 2 aubergines
  • 1 rode peper (gebruik voor een minder pittige variant een halve peper
  • 2 tenen knoflook
  • verse munt
  • mespuntje zout (bij voorkeur Keltisch zeezout

 
Benodigdheden:
Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 250 graden. Prik met een vork in de paprika’s en aubergines.
Gril de paprika’s en aubergines. Haal ze eruit zodra de schil van de paprika een klein beetje zwart begint te kleuren.
Doe de paprika’s en aubergines in een plastic zak, laat er lucht bij en laat de zak voor 15 minuten dicht gebonden staan. Door de stoom gaan de schillen er makkelijker vanaf.

Verwijder de schil, stelen en zaadlijsten van de paprika’s en aubergines.
Snijd de paprika’s en aubergines in grove stukken en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.

Doe de knoflook in een pers of hak het heel fijn. Snijd en hak de verse peper heel fijn. Doe hetzelfde bij de verse munt.
Meng de knoflook, verse peper, munt en het mespuntje zout door de paprika/aubergine puree.

Garneer met een takje verse munt.
Smakelijk!

Ajvar is geschikt om te gebruiken als dip bij rauwkost (zoals komkommer of wortel), bij kip of op een stukje brood. Mijn eigen ervaring is dat het ook heel smakelijk is bij gekookte bieten!

BNG
Ajvar is ook verrukkelijk op een boekweitpannenkoek. Weer eens wat anders dan een wrap met gerookte zalm en roomkaas…….. :-)!