ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Ingrediënten:

  • gele courgette ( je kan zonder meer ook groene gebruiken)
  • tomaten
  • amandelen
  • gedroogde dadels (bij voorkeur geen gekonfijte)
  • Keltisch zeezout
  • kaneel
  • cacao poeder
  • komijn
  • Thai green curry
  • Thai red curry
  • rozemarijn
  • kokosolie
  • verse basilicum
  •  
    Optioneel

  • blikje tomaten puree
  • kokos crème

 

Bereidingswijze:

Snijd de courgette en de tomaten in stukken. Snijd de dadels in plakjes.
Wrijf de kipfilet in met de thai green curry kruiden, rozemarijn, cacao poeder en een snufje zout.
In een pan kokosolie verhitten. De courgette en tomaten roerbakken. Doe daarbij de thai red curry kruiden, kaneel, komijn en een snufje zout. Voeg de plakjes dadel toe.

Voor een wat ‘stevigere schotel’ kan je er eventueel een blikje tomaten puree en een beetje kokos crème doorheen doen.
In een pan kokosolie verhitten. Bak de kipfilet in de kokosolie in ongeveer 10 minuten gaar.

Serveer de courgette met de kipfilet op een bord en garneer met verse basilicum en amandelen.

Gezonde tip:

De courgette is rijk aan vitamine C en vitamine B9 (ook wel foliumzuur genoemd. Tevens zit de courgette boordevol mineralen (kalium en magnesium) en vezels. Dit maakt dat de courgette een bloeddrukverlagend effect heeft.
Door de aanwezige hoeveelheid vitamine A en het de fytonutriënten luteïne en zeaxanthine bevat is de courgette ook nog eens goed voor je ogen!