ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Voor 6 tot 10 personen!

Geschikt voor bij de lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kilo tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 5 takjes verse peterselie
  • Gemalen peper naar smaak
  • Zout (bij voorkeur Keltisch zeezout) naar smaak toevoegen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 5 eieren (optioneel)

 
Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Tomatenmes
  • Schilmes
  • Blender (keukenmachine of staafmixer kan ook)
  • citruspers

Bereidingswijze:

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Ontvel de tomaten.
Snijd de tomaten, paprika en komkommer in stukken. Hak de gember, peterselie (houd een beetje peterselie apart voor de garnering) en de knoflook heel fijn op de snijplank met het koksmes. Pers de limoen uit.
Doe als eerste de tomaten in de blender. Voeg daarna de komkommer en paprika toe.
Wanneer dat alles door elkaar gemengd is en gemaald tot ‘sap’ mix je in de blender de gember, peterselie, knoflook, peper en zout en voeg alles bij elkaar. Meng op het allerlaatst de olijfolie erdoor.
Zet de gazpacho minimaal 1 uur weg in de koelkast.
Serveer het daarna in mooie glaasjes en garneer het met peterselie.

Optioneel:
Kook 5 eieren in 7 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
Garneer ieder glas met een half in stukjes gesneden ei.
Persoonlijk vind ik de combinatie met hard gekookt ei erin enorm lekker.