ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Hummus

Ingrediënten:

  • 250 gr kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit een pot)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 limoen
  • 1 theelepel appelazijn
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel verse koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

 
Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Plank om de knoflook fijn te hakken
  • Pers om de limoen uit te persen
  • Kom om alles te mixen
  • Vergiet

 

Bereidingswijze:
Rooster het sesamzaad kort in een koekenpan en houd deze even apart.
Doe de knoflook in een pers of hak heel fijn. Pers de limoen uit.
Spoel de kikkererwten goed af in een vergiet onder stromend water wanneer ze uit een pot komen.
Doe de kikkererwten samen met het sap van de limoen, de appelazijn en olijfolie in een kom en pureer deze met de mixer.
Meng vervolgens de tahin, knoflook, koriander en komijn erdoor.
Garneer met het sesamzaad en een takje koriander.
Serveer in een mooi schaaltje. Heerlijk met rauwkost.

Smakelijk!