ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram tonijn
  • bloemkool
  • kastanje champignons
  • verse knoflook
  • verse gember
  • peper en zout
  • koriander
  • venkelzaad
  • steranijs
  • kaneel
  • kruidnagelpoeder
  • sesamzaad
  • kokosolie

 

    Bereidingswijze:
    Bloemkool schoonmaken en de champignons in plakjes snijden.
    De tonijnfilet inwrijven met de kruiden en het sesamzaad.

    De bloemkool in een beetje water koken met een mespuntje zout.
    In een pan kokosolie verhitten, geperste verse knoflook en fijn gesneden gember kort aanfruiten en de kastanje champignons meebakken.
    In een andere pan de gekruide tonijnfilet in de kokosolie bakken.

    Hoe lang je de tonijn bakt hangt van je voorkeur af.
    Wanneer je houdt van tonijn die nog zacht, mals en rood is van binnen dan de tonijn alleen heel kort aan beide zijden dichtschroeien in de pan.
    Vervolgens leg je de tonijn op een voorverwarmd bord in aluminium folie.
    De tonijn even laten rusten zodat de binnenzijde van de tonijn niet meer koud is.