ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Ingrediënten:

  • kipfilet
  • bleekselderij
  • wortel
  • cherry tomaten
  • ei
  • kaki
  • pompoenpitten

 
Dressing voor de rauwkost:

  • olijfolie (extra vierge)
  • appelazijn
  • peper
  • zout (bij voorkeur Himalaya of Keltisch zeezout)
  • Provençaalse kruiden

 
Kruiden voor de kipfilet:

  • peper
  • citroengras
  • koriander
  • knoflook
  • komijn
  • paprika
  • peterselie

Benodigdheden:

  • pan om de kip in te bakken
  • kokos olie om in te bakken

 
Bereidingswijze:
Wrijf de kipfilet in met de kruiden.

Maak de bleekselderij, wortel, tomaten en de kaki schoon en snijd in stukjes. Kook het ei 7 minuten. Meng in een schaal de bleekselderij en de wortel samen met royaal olijfolie, dessert lepel appelazijn, peper, mespuntje zout en de Provençaalse kruiden. Leg de salade op een bord en garneer met de tomaten, kaki, gekookt ei en de pompoenpitten.

Bak de gekruide kipfilet gedurende 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de kipfilet in plakjes en leg als laatste op de salade.
Smakelijk!

Toevoeging ‘Orange chicken’

Tip 1: Wanneer je een van de ingrediënten uit de salade minder lekker vindt kan je die vervangen door rucola.

Tip 2: Deze salade kan gegeten worden in een grote portie voor het diner.
Het is ook heel goed mogelijk deze salade voor de (werk) lunch te eten. Bak dan de avond van te voren wat extra kipfilet bij het diner en bewaar een stukje voor bij de lunch salade de volgende dag.

BNG

Gezonde tip:
Bleekselderij heeft een bloeddrukverlagende werking.