ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Ingrediënten:

  • pompoen
  • kastanjechampignons
  • appel
  • tenen knoflook
  • verse basilicum
  • stuk gember
  • keltisch zeezout
  • kaneel (bij voorkeur Ceylon kaneel
  • verse peper
  • kerrie
  • koriander
  • kokos crème
  • kokosolie

 

Bereidingswjze:
De pompoen in zijn geheel 15 minuten in een soeppan zachtjes koken.
De pompoen is dan voor gegaard en makkelijk te snijden.

Snijdt de gember, peper en knoflook fijn. De appel in stukjes en de kastanjechampignons in plakjes. De pompoen in blokjes.

In een pan kokosolie verhitten. Verse knoflook, peper, gember, kaneel, koriander en kerrie kort aanfruiten, mespuntje zout erbij en samen met de kastanjechampignons, kokoscrème en appel roerbakken.

De pompoenblokjes in een pan met een laagje water verwarmen en fijn maken met een staafmixer.
Meng alle ingrediënten uit de andere pan (oa de champignons) door de pompoen heen, verwarm alles en klaar is je pompoensoep.
Garneer met basilicum

Gezonde tip:
Door het hoge gehalte aan diverse vitaminen verkleint de pompoen het krijgen van diverse welvaartziekten. Positief effect op je ogen en je zicht. Daarnaast heeft de pompoen ook nog een ontstekingsremmend effect.