Ingrediënten:
Optioneel
Bereidingswijze:
Snijd de paprika, prei, rode ui, tomaten, gember, peper en knoflook fijn.
Maak de bloemkool schoon.
Wrijf de kipfilet in met de tika masala kruiden, rozemarijn en een snufje zout.
In een pan kokosolie verhitten. Verse knoflook, peper, gember en ui kort aanfruiten, mespuntje zout erbij en de paprika, prei en tomaten roerbakken. Laat de saus op een laag pitje sudderen. Voor een wat dikkere saus kan je er eventueel een blikje tomaten puree en een beetje kokos crème doorheen doen.
Kook ondertussen de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar.
In een pan kokosolie verhitten. Bak de kipfilet in de kokosolie in ongeveer 10 minuten gaar.
Serveer op een bord en garneer met verse tuinkers.
Gezonde tip:
De hoeveelheid voedingsstoffen in bloemkool zijn indrukwekkend. Bloemkool zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten.
Bloemkool bevat ook Sulforafaan wat een positief effect heeft op de bloeddruk en de nieren.
Nog een leuk weetje; bloemkool bevat ook choline, een B vitamine die belangrijk is voor de conditie van de hersenen. Uit onderzoek blijkt dat choline de hersenfunctie sterk verbetert.