ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen

Voor 2 personen!

Ingrediënten:

  • 600 gram snijbonen
  • 3 tomaten
  • 2 blikjes (per blik 135 gram) sardienen (op basis van water en citroen)
  • Peper
  • Zout (bij voorkeur Keltisch zeezout)
  • Verse basilicum
  • verse munt

 
Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mesje
  • Tomatenmes

Bereidingswijze:

De snijbonen wassen en in stukjes snijden.
De tomaten in stukjes snijden.
De sardienen schoonmaken en in grote stukken verdelen.
De verse basilicum en verse munt op een plank fijn snijden.
De snijbonen 12 minuten met een mespuntje zout koken en afgieten.
Meng de tomaten met de peper, verse munt, verse basilicum en de sardienen door elkaar zodat een ‘salade’ ontstaat. Heerlijk in combinatie met de snijbonen.

Indien je niet van sardienen houdt kan het natuurlijk ook met een andere vissoort.
Bij behoefte lekker met aardappels, rijst of bulgur.

Gezonde tip:

Snijbonen zijn gezond!
In snijbonen zitten vitaminen en mineralen. Daarnaast een redelijke goede bron van proteïne (eiwit) en het bevat een behoorlijke hoeveelheid vezels. Dit alles zorgt voor een goede darmwerking en weerstand verhogend.