Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Pastinaken dun schillen en in stukjes snijden.
De pijnboompitten heel kort in een droge pan even roosteren. De kastanjechampignons in kokosolie bakken.
In een pan kokosolie verhitten. Kaneel, anijszaad, koriander en peper kort aanfruiten en de stukjes pastinaak meebakken gedurende 10 min. Het vuur laag en de zuurkool, appel en rozijnen toevoegen. Met de deksel op de pan de pastinaak met zuurkool 15 minuten laten smoren.
Doe de pastinaak met de zuurkool, appel en rozijnen op een bord en garneer met de kastanjechampignons en pijnboompitten.
Gezonde tip:
Pastinaak is zeer gezond. Bijzonder rijk aan vitaminen en mineralen.
Foliumzuur in pastinaak beschermt de mens tegen dementie, hartziekten en osteoporose. De kalium in de pastinaak draagt ertoe bij dat de bloeddruk niet te hoog wordt. De nieren worden gestimuleerd waardoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
De pastinaak staat niet voor niets in de top 10 van gezonde wintergroenten!