ACTief ondernemen door tegenslagen beter op te vangen
17
AUG
2014

Terugkoppeling interactieve lezing bij ‘Wijchen Gezond Café’

Posted By :
Comments : Off

BNG

BNG

Zoals iedere 3e zaterdag van de maand was er zaterdag 16 augustus 2014 weer een wandeling met aansluitend een lezing vanuit ‘Wijchen Gezond”.
Vandaag werd deze verzorgd door de pijler ‘Beweeg’ met als thema: “De invloed van beweging op je gezondheid”

Marianne Jansen opende de ochtend met een mooi welkomst woord waarbij de doelstellingen van “Wijchen Gezond’ werden toegelicht. Heel fijn om te zien dat er een grote opkomst was en het thema onder de deelnemers ook erg leefde.

Onder leiding van Maria Lange hebben we een heerlijke zonovergoten wandeling gemaakt waarbij onderling interessante en boeiende gesprekken ontstonden.
Bij terugkomst in ‘t Kompas gaf Vitaal Coach Fenny van de Bovenkamp een lezing over “De invloed van beweging op je gezondheid”.

In de lezing kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
– Wat is beweging eigenlijk?
– Welke vormen van bewegen en sporten zijn er?
– Het belang van krachttraining.
– De voordelen: betere lichamelijke conditie en betere geestelijk conditie.
– Minder kans op ziek worden.

Het was een informatieve lezing die veel positieve reacties opriep bij de deelnemers.
Na de lezing zijn we met elkaar in gesprek gegaan middels een aantal stellingen. Geweldig om dan de verhalen en diverse voorbeelden te vernemen!

De ochtend vloog voorbij en Annelies van Og heeft deze ochtend op een inspirerende manier afgesloten.

We zien jullie graag op de 3e zaterdag van september weer!

Hieronder een eerste reactie die op FaceBook is geplaatst door een deelnemer aan de sessie van vanmorgen:
“Met een beetje zelfmotivatie zette ik mijzelf op de fiets om om half tien bij De Elshof te zijn voor de maandelijkse samenkomst van Wijchen Gezond café. Tweeëneenhalf uur later stap ik weer op de fiets. Voldaan omdat ik een uur wandelen in de benen heb zitten en een hoofd vol met gesprekken met super aardige mensen waarvan ik uit de grond van mijn hart kan zeggen: wat zijn er toch veel mooie, aardige en bijzondere mensen! En wat fijn dat ik met hen heb kunnen praten! Dank je wel Wijchen Gezond dat jullie dit mogelijk maken.

Ik vond het een hele leuke presentatie van je, Fenny. Leuke combinatie van weetjes, praktijkvoorbeelden en feiten. Je kwam heel duidelijk over en wist de aandacht goed vast te houden.”